Over ons

Een kort woordje over ons...

Restaurant La Coupole

Jean-Paul Bonnez en Christine Marteel heten iedereen welkom in hun Pannese restaurant "La Coupole".

Jean-Paul en Christine zijn beiden geboren en getogen in De Panne, ze kennen de Kust en zijn toerist dus door en door. Chef-kok Jean-Paul is ook vertrouwd met het echte vissersleven doordat zijn vader als visser vaak op zee vertoefde. Vis is dus een constant aanwezig ingrediënt in zijn keuken, toch primeert het niet. Vooral smaak en versheid bepalen het pallet.

De liefde voor de keuken is dan weer terug te brengen tot zijn grootmoeder, die het restaurant 'Urbain' uitbaatte in De Panne. Later namen zijn ouders het restaurant over en gaven het de naam 'Au Bon Acceuil'. Koken is een ware familietraditie en zit hen in het bloed.

Jean-Paul Bonnez is trotse Kustambassadeur

Doordat Jean-Paul zijn ganse leven in De Panne vertoefde met werk en gezin, werd hij In maart 2019 één van de "Kustambassadeurs". Hij kent als geen ander De Panne en weet perfecte de leuken en mooie plekjes om te vertoeven aan de kust.

Meer info over de Kustambassadeurs op de website van de Kust.

Chef van 'Het Lekkere Westen'

Met 'Het Lekkere Westen' presenteren het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek, de Westhoek en Brugge een hele reeks invalshoeken voor een verrukkelijk weekendje weg. West-Vlaanderen is dé culinaire provincie van België, nergens is het gastronomisch aanbod zo groot! Westtoer selecteerde 151 chefs. Stuk voor stuk vaklui die, elk op hun manier, gepassioneerd werken met wat de streek hen schenkt. 100% West-Vlaams dus. En omdat deze culinaire ambassadeurs je als geen ander kunnen adviseren, delen ze met jou graag hun favoriete streekadressen. Van Brugge en het Brugse Ommeland over de Kust en de Westhoek tot en met De Leiestreek. Inspiratie genoeg voor een lekker weekendje weg ... (bron: Westtoer)

Meer info op de website van Westtoer 'Het Lekkere Westen'.